Nem megy a meggy, ha cseresznye

Az egyik döntő érv annak idején Csipkerózsa mellett a kertben lévő rengeteg gyümölcsfa volt, elsősorban az égig érő cseresznyefa. Persze akk...


Az egyik döntő érv annak idején Csipkerózsa mellett a kertben lévő rengeteg gyümölcsfa volt, elsősorban az égig érő cseresznyefa. Persze akkor nem gondoltam arra, hogy azt a sok-sok cseresznyét le is kell szedni majd valahogy.:-) Nos, most úgy néz ki a dolog, hogy legalábbis tűzoltólétra kell, hogy le tudjuk szedni az eszméletlen mennyiségű gyümölcsöt. Nagyszemű, későn érő cseresznye, most kezdett érni. Egyszerre a meggyel.
Két meggyfánk van, tavaly tele voltak aprócska meggyekkel, és mivel akkor még csak a hétvégéket töltöttük itt, csak néhány zacskónyi került belőlük a mélyhűtőbe. Kora tavasszal megszabadítottuk a két kis fát a száraz ágaktól, és ők ezt rengeteg nagyobbacska meggyel köszönik meg.
Szóval most befőzök. Szerintem éjszaka. Vagy éjjel-nappal, annyi a gyümölcs. Már pihen a mélyhűtőben magos meggy, ma készülünk újabb adag szedésére, amiből meggyszörp, magozott meggybefőtt, meggylekvár lesz. De készül még cseresznyebefőtt, magos meggybefőtt, sőt meggylikőr is. No és persze meggyet eszünk cseresznyével: meggyleves, meggyes pite, cseresznyés lepény, joghurtba, kásába kerül.
És fülbevaló is lesz Eszter és Bori baba fülébe...

You Might Also Like

0 megjegyzés