Kaktusz kék szemekkel

Szaporodunk, sokasodunk, lassan kinőjjük a tanyát.:-))) Lettek ugyebár húsvétra a nyulak: Apponyi Geraldine, Bori magyar vadas nyuszija, aki...

Szaporodunk, sokasodunk, lassan kinőjjük a tanyát.:-)))
Lettek ugyebár húsvétra a nyulak: Apponyi Geraldine, Bori magyar vadas nyuszija, aki már vemhes volt; I. Zogu, azaz Bundás, Eszter hosszú szőrű, fehér baknyuszija, és a két új-zélandi iker: Máté Virágja, és Bogi, akit egészen vasárnapig csak "Másik Nyúlnak" hívtunk, mert Dávidnak nem jutott eszébe megfelelő név.
Aztán május 23-án reggelre megszülettek Geraldine kicsinyei, szám szerint öten. Napok óta nyitva a szemük, most már jönnek-mennek magabiztosan a ketrecben.
Péntek reggel pedig, nem is reggel, hajnalban, megjelent Bársony cicánk egy vörös-fehér kis vadmacskával. Már önállóan eszik, de borzasztó félénk, úgyhogy a napjai nagy részét István kaktuszpolcai mögött tölti. Így a neve is kézenfekvő: Kaktusz. (Köszi, Mesi!)
Lassan tényleg igazi kis gazdaságunk lesz, egy gyönyörű vörös kakas, és néhány tyúk anyukámnál várja, hogy végre elkészüljön a kerítés, nagymamám udvarában pedig két tüneményes futókacsa nevelődik nekünk. Ja, és gyöngytyúkjaink is lesznek. No és persze két hét múlva érkezik az újabb nyúlszaporulat. Duplán.

















Micsoda kemencés nyúlpecsenyéket eszünk majd!:-)))

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Jaj, én olyan béna vagyok! A tyúkokat meg, egyéb szárnyasokat még csak-csak megenném, de a nyuszikat biztos nem tudnám... azok után, hogy látom őket növekedni... :( Bolondság biztos. :)

    VálaszTörlés