Költözés/ Umzug

Mielőtt bármit is írnék a kertről, a pipikről, Szürke kecskéről, vagy a nyuszikról, meg szeretném köszönni Anikónak a díjat. Bevor ich vom ...

Mielőtt bármit is írnék a kertről, a pipikről, Szürke kecskéről, vagy a nyuszikról, meg szeretném köszönni Anikónak a díjat.
Bevor ich vom Garten, von den Küken, Ziege, Kaninchen schreibe, muss ich mich bei Anikó dafür bedanken...

Természetesen vannak feladataim is a díjjal kapcsolatban, de majd a következő bejegyzésben.
Natürlich habe ich einiges dafür zu tun, das aber in dem nächsten Post.

* * *

Az elmúlt hét és a hétvége is a kertben, kerti munkával telt. Lassan-lassan alakul a "birtok", kis tanyánk nagyot változott az elmúlt pár napban. Elkészült egy nagy tároló a kerti szerszámoknak, takarmánynak, mindenfélének. És kész a tyúkudvar, pipikéink birodalma, amit tegnap késő délután nagy boldogan birtokba is vettek.
Die letzte Woche, und auch das Wochenende war voll mit Garten und Gartenarbeit. Langsam wird unser Grundstück wirklich ein richtiger Bauernhof, es gab in den letzten Tagen grosse Veränderungen. Wir haben einen Werkzeugkammer gebaut, wo wir auch Futter, Gartenzaeug und andere Krimskrams lagern können.
Und endlich ist auch unser Hühnerhof fertig, und unsere Küken haben es gestern Nachmittag schon bezogen.






Nagyon édesen csipegetnek, kapirgálnak az első perctől kezdve, órákig tudtuk volna nézegetni őket.
Sie haben so süß gepickt und gescharrt, wir hätten sie stundenlang zusehen dabei.


Bori természetesen ebben is komoly segítségünk volt, bár legszívesebben az összes pipit megfogta volna. Lali kakast azért csak sikerült elkapnia, de szerintem Lali nem bánta.
Bori hat uns dabei natürlich geholfen, obwohl sie am liebsten alle Küken gefangen hätte. Den kleinen Hahn "Lali" hat sie doch erwischt, ich glaube aber, dass Lali es genossen hat.




Közben a kertünk is egyre szebb. Büszkeségünk most a ház melletti virágágy, ami telis-tele van mindenféle virágzó és hamarosan virágzó évelővel. Tényleg gyönyörű...
Unser Garten wird auch immer schöner. Unser Stolz ist jetzt der Staudenbeet dem Haus entlang, was mit blühenden und bald blühenden Stauden voll ist. Wirklich wunderschön...





És búcsúzóul egy kép az égről Terecseny fölött, tegnap este...
Und als Abschied ein Bild vom Himmel über Terecseny, gestern Abend...


Ne feledjétek, május 10-én sorsolunk!!!
Nicht vergessen, am 10. Mai werden die Lose gezogen!!!


You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Szia Bettus!
    Nagyon szép a kertetek,a kiscsibék édesek. Ugye milyen gyorsan nőnek?

    VálaszTörlés