Esik a hó nagy csomóban...

És még mindig -vagy már megint- havazik. Szépséges, gyönyörű, de lassan elég belőle. Bőven elhagytuk a fél métert, a Pulik már látszanak ki ...


És még mindig -vagy már megint- havazik. Szépséges, gyönyörű, de lassan elég belőle. Bőven elhagytuk a fél métert, a Pulik már látszanak ki belőle, és ha még egy napig ennyire esik, Borit is úgy kell majd keresgélni...
Madaraink kitartóan jönnek egész nap, győzzük újratölteni a madáretetőket.
És közben gyönyörködünk a tájban, csodáljuk a csillogást, a behavazott hatalmas fenyőket a régi erdészháznál, az esténként az utcában megjelenő rókát, a házunk mellett az erdőbe vivő behavazott utat. Mintha belevesznénk a nagy fehérségbe...
Közben pedig néha rám tör valami furcsa bezártság-érzés: karácsony óta szinte alig tettük ki a lábunkat Terecsenyből. Bizony kezd hiányozni a civilizáció.:-)
El is határoztam, ha végre bejutok Kaposvárra, hobbiboltban kezdem a bevásárlást, aztán jön a méteráru és a papírbolt. Annyi mindent szeretnék csinálni, hogy muszáj bevásárolnom.;-)

Persze azért föltaláljuk magunkat kis falunkban is. A hétvégén például isteni, igazi téli levest főztünk, játszottunk nagyokat hármasban, havat lapátoltunk, szánkóztunk, sőt vívtunk hatalmas hócsatát is.
Bori minden munkából lelkesen kivette a részét, a hócsatában pedig hol Anyának, hol Apának szurkolt, és sikongatva dobálta a havat.
Bori havat söpör

Mit csináljak még, Anya

Holnap izgalmas hét kezdődik, de hogy miért, arról majd holnap...

Addig a finom téli levesünkkel kedveskedek Nektek, jól esik majd a hócsaták után.

 




Ugye milyen jól néz ki?;-)

És a recept...











You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Hallo Betti,
    ooohhhhh lecker, Lauchsuppe mag ich auch sehr gern. Und die Schüssel in der du sie serviert hast....hmmmm schwärm ist wunderschön und erinnert mich sofort an die wunderbaren Essen mit meiner Familie im Weinberg meines Bátyja´s und meiner Rózsi néni! Da wurden die Suppen auch immer in solch herrlichen Schüsseln serviert! Ich bin sooooo gfroh wenn ich in deinen Post´s lese und mir so vieles vertraut ist! IRRE SCHÖN!
    Deine Anke

    VálaszTörlés